Nojelc

Forum Replies Created

Viewing 11 posts - 31 through 41 (of 41 total)
  • 28. Oktober 2017 at 14:24 #32168

    Just to round this off I have now tried another HDMI cable and that was the problem. Everything working fine again now.
    Thanks for the tip!

    25. März 2016 at 7:47 #19458

    Thanks mkkyah. I have not tried the above yet because after I tried again after a few hours, and before I read your posting, I found that it was working OK, and as far as I can remember I had not changed anything (well apart from closing the vpn connection on my router, but I cannot see that that will impact audio output from my U3! – but who knows?). So a bit of a mystery. Next time it fails, and I suspect it will, I will follow your instructions and see what happens. I will post any findings back here.

    24. März 2016 at 13:58 #19446

    I am also having problems with audio output from my U3 following upgrade to Kodi 15.
    Nothing complicated in my set up, I am playing audio on my TV via HDMI. I have also tried using the audio jack on my U3 to my analog amp. It makes no difference, the result is the same.

    Following a restart of M2P and Kodi I get audio for about 2secs, then it stops. If I leave it running I occasionally get another 2 secs of audio before it stops again. Completely unusable as it is. I have tried various changes to all the audio settings I can find, but nothing makes any difference.

    On my previous Kodi implementation quite often playback started without any audio, however there was an audio setting that toggled between 2 options. I found if I changed that I always got the audio. Now I cannot remember what the setting was – something obscure that meant nothing to me, but it did get the audio working OK, every time without fail. That setting, whatever it was, has been removed from Kodi 15.

    As my setup is absolutely standard I cannot believe that this problem is not reproducable, or being experienced by others.

    22. März 2016 at 8:25 #19400

    Thanks, task completed

    19. März 2016 at 8:13 #19365

    Thanks Roman. I have burnt a new image, updated to Kodi 15.1, everything is now fine.

    I would like to say that I remain hugely impressed with the max2play/Odroid U3 combo, fantastic system. Well done to all those involved. I have hit the „Donate“ button again!

    17. März 2016 at 11:09 #19328

    OK, back from my travels now and keen to get my max2play/kodi installation working again.
    The first thing I did was to Update M2P, that worked fine and I am now on Version 2.28 ODROID-U2/U3.
    I then tried to install Kodi 15.1 using the link https://www.max2play.com/download/15362/. That appeared to go ok, it downloaded and installed.

    However when I try to start Kodi I get the following:
    Trying to launch … NOT successful Click here to show detailed information
    Use Interface eth0 with -m 8a:75:8c:63:98:e8
    Stopping Squeezelite
    /sbin/start-stop-daemon: warning: failed to kill 2596: No such process
    Stopping Shairport
    sudo: no tty present and no askpass program specified
    /usr/local/lib/kodi/kodi.bin: error while loading shared libraries: libGLESv2.so: cannot open shared object file: No such file or directory

    Can I sort this out easily please, or do I need to download and burn a new image of max2play?

    • This reply was modified 8 years, 3 months ago by Nojelc.
    30. Januar 2016 at 10:52 #18258

    oo-er – That sounds a bit complicated! Just about to go away for 6 weeks so will have a go when I get back.
    Will the next version, when released, correct this? i.e. if I just wait until 2.28 is available will that sort everything out, or have I done some damage to my Kodi implementation that will not be corrected by a simple upgrade?

    22. Januar 2016 at 19:44 #18099

    Well I have tried, but without success.
    I entered the command
    rm -R /usr/lib/arm-linux-gnueabihf/mesa-egl/
    I assume it did something, but there was no response.
    I then tried to run Kodi – nothing. This did not suprise me as my previous attempt to update it resulted in the existing implementation being deleted, and the new one not being installed.

    Tried once again to install Kodi with the procedure at the top of the thread. Just the same result:

    Remove old version
    dpkg: warning: ignoring request to remove xbmc which isn’t installed
    dpkg: warning: ignoring request to remove kodi which isn’t installed
    –2016-01-22 17:37:27– http://steinerdatenbank.de/software/kodi-15-wheezy.tar.gz
    Resolving steinerdatenbank.de (steinerdatenbank.de)… 85.25.144.201
    Connecting to steinerdatenbank.de (steinerdatenbank.de)|85.25.144.201|:80… connected.
    HTTP request sent, awaiting response… 404 Not Found
    2016-01-22 17:37:28 ERROR 404: Not Found.

    dpkg-deb: error: `/opt/max2play/xbmc.deb‘ is not a debian format archive
    dpkg: error processing archive /opt/max2play/xbmc.deb (–install):
    subprocess dpkg-deb –control returned error exit status 2
    Errors were encountered while processing:
    /opt/max2play/xbmc.deb
    Installation abgeschlossen
    Click here to reload Page
    finished

    Installation abgeschlossen!

    So my max2play Kodi is still snafu. Have I misunderstood the instructions?

    22. Januar 2016 at 15:53 #18085

    Thanks for the options to correct this. Sorry if I am being thick, but I cannot see anything in the GUI to update to the latest Beta version. Where is this option?

    Not familiar with SSH, presumably I can just plug monitor and keyboard into my odroid and enter the command direct?

    How long before it will work with the next release of max2play i.e. if I do nothing.

    • This reply was modified 8 years, 4 months ago by Nojelc.
    19. Januar 2016 at 14:39 #18001

    Just tried again, still getting the same problem. Help please.

    16. Januar 2016 at 18:05 #17942

    Hi, trying to update Kodi on my ODROID. I have done the above but the install fails. Log below:

    Installationspaket: http://steinerdatenbank.de/software/kodi-15-wheezy.tar.gz
    Installation startet – This Messages refreshes every 3 seconds to show current status of installation. If finished this message disappears.
    Hit http://ports.ubuntu.com trusty/main Translation-de
    Hit http://ports.ubuntu.com trusty/restricted Translation-en
    Hit http://ports.ubuntu.com trusty/restricted Translation-en_AU
    Hit http://ports.ubuntu.com trusty/restricted Translation-de
    Hit http://ports.ubuntu.com trusty/universe Translation-en
    Hit http://ports.ubuntu.com trusty/universe Translation-en_AU
    Hit http://ports.ubuntu.com trusty/universe Translation-de
    Reading package lists…
    Remove old version
    dpkg: warning: ignoring request to remove xbmc which isn’t installed
    dpkg: warning: ignoring request to remove kodi which isn’t installed
    –2016-01-16 16:00:59– http://steinerdatenbank.de/software/kodi-15-wheezy.tar.gz
    Resolving steinerdatenbank.de (steinerdatenbank.de)… 85.25.144.201
    Connecting to steinerdatenbank.de (steinerdatenbank.de)|85.25.144.201|:80… connected.
    HTTP request sent, awaiting response… 404 Not Found
    2016-01-16 16:01:00 ERROR 404: Not Found.

    dpkg-deb: error: `/opt/max2play/xbmc.deb‘ is not a debian format archive
    dpkg: error processing archive /opt/max2play/xbmc.deb (–install):
    subprocess dpkg-deb –control returned error exit status 2
    Errors were encountered while processing:
    /opt/max2play/xbmc.deb
    Installation abgeschlossen
    Click here to reload Page
    finished

    Installation abgeschlossen!

    How do I sort this out please. I did have an earlier version of Kodi installed, it has been running fine for over a year. However I could not get the latest version of iPlayer working so decided to uopdate to the latest Kodi. Now it seems the old version is deleted and the new version has failed to install.

    Help please!

Viewing 11 posts - 31 through 41 (of 41 total)