designbygio_

Forum Replies Created

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
  • Posted in:
  • 16. Januar 2020 at 13:57 #47934

    Hi Heiner,
    i’m also experiencing bluetooth problems and i have the new version:
    max2play Version 2.51
    Raspberry PI 4B

    When i first installed the bluetooth module, it took reeeeally long time to find devices but finally after 6/7 scans(each 5mins~ long) it founded all the devices that I needed and I was able to pair.
    After that, i changed other setting i.e. i finally manage to install properly Airplay plugin in LMS and installed multisqeeze (but i don’t use it yet.)

    Some days ago, i went to the bluetooth page again and my devices were not there.
    I scanned again and it found just one device. If i try to connect to this device, it connect but not pair.
    Then i remove that one and scan it again. And nothing is found.
    I tried many times, i tried to uninstall, reboot and install again.
    I also try to shut down the pi completely!
    But no luck.
    Is already some days now that it cannot find any devices at all. The weird thing is that i have no error.
    It scan and just don’t find aything, and it doesn’t send me any information at all.

    My debug:

    #### Bluetooth Installation ####
     
    
    #### Bluetooth Dongle ####
    hci0:	Type: Primary  Bus: UART
    	BD Address: DC:A6:32:2B:2A:F0  ACL MTU: 1021:8  SCO MTU: 64:1
    	UP RUNNING PSCAN ISCAN 
    	RX bytes:3120 acl:0 sco:0 events:194 errors:0
    	TX bytes:5829 acl:0 sco:0 commands:192 errors:0
    
     
    
    #### BLUEALSA RUNNING ####
    1 

    I wonder if it has something to do with airplay.. ??

    p.s. the devices(two JBL speakers) are always very close to the pi, are in discovery mood and not pair with anything else. I can easily pair them with other device, so bluetooth is working on the speakers.

    • This reply was modified 1 year, 2 months ago by  designbygio_.
    • This reply was modified 1 year, 2 months ago by  designbygio_.
    9. Januar 2020 at 15:51 #47911

    after further testing i realize that airplay audio player shouldn’t be active in te audioplayer section because that will prevent the squeezelite audioplayer to work, which means i can stream music from my computer which is a mac but not from my phone which is android.
    Therefore i’m still at the starting point.
    I manage to install bluethoot and that works properly so far.
    But no luck for airplay.
    I’m now very sure that i have installed just shairtunes2 (fork) – author: philipp as squeezebox server plugin and any other airplay (or at least taht have this name in their name or description) are active.
    Also no other audioplayer then squeezelite is active.
    Nothing happen after the installation both with my pi3 B and with my new pi4.

    To be super sure: Is this the procedure the following?
    1- install shairtunes2 (fork) plugin from squeezebox server tab.
    2- be sure the plugin is installed and any other are installed from LMS > settings/plugins interface
    3- device should show up in iTunes or Audio section of mac system preference. (if it doesn’t!)

    8. Januar 2020 at 16:29 #47891

    Hi Heiner,

    Sorry for late replay i was travelling. Anyway i got a new pi4 and done all the installation again.
    Airplay now work, the thing is that i didn’t activate the plugin in the audioplayer section. I though that it would have been enough to install it since is not specify anywhere that needs also to be activate.
    Maybe is just me not very intuitive and very very beginner in anything audio related but i have the feeling that max2play can improve a bit the instruction guide 🙂 I read at least 4 about multiaudio system and for a beginner, they all lack of a deeper explanation.
    But again, maybe i just look in the wrong place.
    Thank you again anyway for your answer!

    17. November 2019 at 21:30 #47547

    Airplay update: after following this post https://www.max2play.com/en/forums/topic/airplay-is-not-working/
    which has very similar problem to mine, i install shairtunes2 from LMS plugin section and i can see it enable in the active plugins.
    After that i install the bugfix from the max2play Squeezebox Server section. I’m not so sure how to check if is succesfully installed but i don’t see any error in the log so i assume it all went good.
    Still, my pi is not shown in both my apple devices 🙁 🙁
    I hope the only solutions isn’t to buy a new RasberryPi like the other user!!

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)