zelfiris

Forum Replies Created

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
  • 30. November 2017 at 14:59 #32717

    Hi everybody,

    I spoke with the support of HifiBerry, they are going to send me another AMP2 to see if the problem come from the card.

    When I receive it i’ll come back to you.

    29. November 2017 at 17:10 #32706

    Hi Heiner,
    First of all, the power supply is operating at maximum capacity for the AMP2, so if you have a 12-16V PS available, please also test the playback with it.

    Unfortunately, I don’t have another power supply but I will check to buy one.

    Regarding the HB driver, we already load and preconifgure the ideal driver for the sound card once you select it in the HiFiBerry Plugin and reboot your Pi.

    Ok thanks

    29. November 2017 at 15:25 #32701

    Hi thanks for your response,

    Hi zelfiris,
    
    We are sorry to hear that. Please tell us exactly which power supply you are using. Either power supply or the AMP2 might be causing the issue.

    I use this one : https://www.amazon.fr/Minger-Europe-Adaptateur-dalimentation-Lumineuse/dp/B01D2I8Z76/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1507716482&sr=8-2&keywords=alimentation+24v+5a

    Hi,
    These seems to be an AMP2 Problem which is already recognized by the Hifiberry developers
    
    https://support.hifiberry.com/hc/en-us/community/posts/115003624325-RPi3-AMP2-Popping-Sound
    
    /Jens

    Thank you,
    I already see that post but me it’s hapenning even when I’m playing music and in this post they just said when no music is playing.
    I’m going to test with raspbian in the next days to see if there is again the problem and I’ll come back to this post.

    I’m asking if we have to do the installation of the driver specified on the Hifiberry website on the Max2Play distribution.

    link : https://www.hifiberry.com/build/documentation/configuring-linux-3-18-x/

    • This reply was modified 6 years, 5 months ago by zelfiris.
    27. November 2017 at 2:11 #32645

    Hi everyone,

    I have exactly the same problem as tof0256.

    I have Raspberry PI 3 B with a Hifiberry amp2 connncted to him. The alimentation is 24V and 6.0A as indicated on the Hifiberry website.

    My condiguration is Max2Play premium V2.44 and like tof0256 I configure M2P with the web interface by selecting the „Hifi Berry
    Amp 2“ in the selection list.

    The sound is very good but like tof0256 after a few time there is some pulsation noise with squeezelite and also with the plugin spotify connect too but I didn’t try with Shairport.

    Can you help me ? This is very unpleasant.

    Here is the debug information from the web interface :

    #### SQUEEZELITE VERSION ####
    Squeezelite Max2Play v1.0.3 based on v1.8.7-999, Copyright 2012-2015 Adrian Smith, 2015-2017 Ralph Irving.
     
    
    #### SQUEEZELITE BUILDOPTIONS ####
    Build options: LINUX ALSA EVENTFD RESAMPLE FFMPEG VISEXPORT IR GPIO DSD CONTROLSBS ALSASYNC BLUETOOTHSYNC
     
    
    #### AUDIOPLAYER CONFIG ####
    ### Configuration of Audioplayers
    SQUEEZELITE_PARAMETER=-o sysdefault:CARD=sndrpihifiberry -a 80:4:: -o hw:1 -V Digital
    SQUEEZESLAVE_PARAMETER=-n plugequal
    SHAIRPORT_PARAMETER=-d default:CARD=sndrpihifiberry -t hardware -m hw:1 -c Digital
    USE_USB_DAC=0
    USE_EQUALIZER=0
    SYSTEM_USER=pi
    YMPD_PARAMETER=--webport 8081
    SPOTIFYCONNECT_PARAMETER=--username ????? --password "???" --device sysdefault:CARD=sndrpihifiberry
     
    
    #### SQUEEZELITE -l ####
    Output devices:
      null                           - Discard all samples (playback) or generate zero samples (capture)
      equal                         
      plugequal                      - Equalizer for plughw:0,0
      default:CARD=ALSA              - bcm2835 ALSA, bcm2835 ALSA - Default Audio Device
      sysdefault:CARD=ALSA           - bcm2835 ALSA, bcm2835 ALSA - Default Audio Device
      dmix:CARD=ALSA,DEV=0           - bcm2835 ALSA, bcm2835 ALSA - Direct sample mixing device
      dmix:CARD=ALSA,DEV=1           - bcm2835 ALSA, bcm2835 IEC958/HDMI - Direct sample mixing device
      dsnoop:CARD=ALSA,DEV=0         - bcm2835 ALSA, bcm2835 ALSA - Direct sample snooping device
      dsnoop:CARD=ALSA,DEV=1         - bcm2835 ALSA, bcm2835 IEC958/HDMI - Direct sample snooping device
      hw:CARD=ALSA,DEV=0             - bcm2835 ALSA, bcm2835 ALSA - Direct hardware device without any conversions
      hw:CARD=ALSA,DEV=1             - bcm2835 ALSA, bcm2835 IEC958/HDMI - Direct hardware device without any conversions
      plughw:CARD=ALSA,DEV=0         - bcm2835 ALSA, bcm2835 ALSA - Hardware device with all software conversions
      plughw:CARD=ALSA,DEV=1         - bcm2835 ALSA, bcm2835 IEC958/HDMI - Hardware device with all software conversions
      default:CARD=sndrpihifiberry   - snd_rpi_hifiberry_dacplus,  - Default Audio Device
      sysdefault:CARD=sndrpihifiberry - snd_rpi_hifiberry_dacplus,  - Default Audio Device
      dmix:CARD=sndrpihifiberry,DEV=0 - snd_rpi_hifiberry_dacplus,  - Direct sample mixing device
      dsnoop:CARD=sndrpihifiberry,DEV=0 - snd_rpi_hifiberry_dacplus,  - Direct sample snooping device
      hw:CARD=sndrpihifiberry,DEV=0  - snd_rpi_hifiberry_dacplus,  - Direct hardware device without any conversions
      plughw:CARD=sndrpihifiberry,DEV=0 - snd_rpi_hifiberry_dacplus,  - Hardware device with all software conversions
    
     
    
    #### SHAIRPORT VERSION ####
    2.8.0-openssl-Avahi-ALSA-soxr
     
    
    #### OUTPUT SOUND DETAILS CARD 0 ####
    closed
     
    
    #### OUTPUT SOUND DETAILS CARD 1 ####
    access: MMAP_INTERLEAVED
    format: S32_LE
    subformat: STD
    channels: 2
    rate: 44100 (44100/1)
    period_size: 882
    buffer_size: 3528

    Thank you and sorry for my bad english

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)