ken5259

Forum Replies Created

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
  • Posted in:
  • 26. August 2018 at 8:30 #37314

    Hi,
    Thanks for the prompt response. I have downloaded the latest image and set it as a player only. I can see it as a player on my primary Pi and so can select this and all is good.
    I did notice that the option to install VNC as a plug in has gone with this latest version. Not desperately important but handy as the player is headless. Are there plans to re-instate VNC?
    Cheers.

    22. August 2018 at 20:36 #37144

    Hi, I’m new to the forum and have searched for posts that may relate to the problem I am having. This appears to be the closest to my issue, but apologies if this issue has been answered elsewhere.
    I have a pi model B with HifiBerry Digi running as an audio player using LMS and Squeezelite with music stored on a NAS drive. This is running headless and has been for many years. It has a static IP address. I can access it via VNC from my laptop or PC and SSH into it no problem.
    I have now acquired another Pi (a model B+) and fitted it with the HiFiBerry DAC+ Pro XLR. I copied the original SD card I had (as this was working so well) and gave it a new static IP address along with changing the audiocard to the DAC+ Pro.
    Both setups are plugged via ethernet into my router and work fine if I have them switched on individually, however, if i have them both powered and booted up at the same time, only one of them will play music. If I shut down the one that is playing, the other one starts to play. Both Pi’s have different names and different IP addresses and I can access them from VNC as expected.
    On the Max2play WiFi/lan page it mentions Configure MAC address, but when I ifconfig both systems they have different MAC addresses already.
    I’m sure that this is a network related issue but I don’t know how to fix it. I thought that if the 2 systems had different IP and MAC addresses then they would both play music.
    Inspection of my router shows both pi’s with different IPs and MACs but if i change the name of one of them it changes both. I cannot understand how this can happen.
    I’d greatly appreciate a steer on this issue as I want to have both running so that I can compare the sound from the digi to the DAC.
    best regards, Ken.

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)