Raspberry PI Zero + PhatDAC + Synology with Logitech Media Server

Max2Play Home 2016 (en) Forums Max2Play on Raspberry PI Raspberry PI Zero + PhatDAC + Synology with Logitech Media Server

Tagged: 

This topic contains 5 replies, has 2 voices, and was last updated by  Mbydeen Moderator 1 week, 5 days ago.

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
  • 15. May 2017 at 11:03 #28839

    Hi,

    I’m new to Max2Play. I was previsously on Volumio, then Moodle on my RPiZ. Since I wanted to have multiroom streaming, I installed LMS on my Synology and Max2play on the RPiZ.

    I know that PhatDAC is not officially supported by Max2Play but I saw a post reporting it’s working with Hifiberry DAC as soundcard ().

    I think I did everything I should:

    • Buy licence Max2Play
    • Install Hifiberry DAC plugin (not way to change volume, it’s going back to 0 each time)
    • Set soundcard to “sysdefault – snd_rpi_hifiberry_amp, Default Audio Device, sndrpihifiberry”

    The player is recognized by my LMS and I can launch music, but … no sound output !
    Did I miss something ? Is there somewhere a log I can look at connecting via ssh ?

    Regards,
    B

    15. May 2017 at 14:19 #28861

    Hi ParbeWipar,

    Please could you send us the debug info on the Audioplayer webpage ? you can find it on the bottom of the page.

    Best Regards,
    Mohammad Mbydeen

    15. May 2017 at 15:47 #28863

    Hi Mohammad,

    Thanks for your reply, I will get it this evening when I’ll be back home.
    By the way, is there a simple way to perform just a dummy sound output test, to check only the soundcard, independantly from the audioplayer ?

    Best regards,
    B.

    15. May 2017 at 22:25 #28868

    Here is the log:

    #### SQUEEZELITE VERSION ####
    Squeezelite Max2Play v1.0.1 based on v1.8.4-726, Copyright 2012-2015 Adrian Smith, 2015-2016 Ralph Irving.
     
    
    #### SQUEEZELITE BUILDOPTIONS ####
    Build options: LINUX ALSA EVENTFD RESAMPLE FFMPEG VISEXPORT IR GPIO DSD CONTROLSBS ALSASYNC BLUETOOTHSYNC
     
    
    #### AUDIOPLAYER CONFIG ####
    ### Configuration of Audioplayers
    SQUEEZELITE_PARAMETER=-o sysdefault:CARD=sndrpihifiberry -a 80:4:: -o hw:0 -V Digital
    SQUEEZESLAVE_PARAMETER=-n plugequal
    SHAIRPORT_PARAMETER=-d plug:equal
    USE_USB_DAC=0
    USE_EQUALIZER=0
    SYSTEM_USER=pi
    YMPD_PARAMETER=--webport 8081
     
    
    #### SQUEEZELITE -l ####
    Output devices:
      null                           - Discard all samples (playback) or generate zero samples (capture)
      equal                         
      plugequal                      - Equalizer for plughw:0,0
      default:CARD=ALSA              - bcm2835 ALSA, bcm2835 ALSA - Default Audio Device
      sysdefault:CARD=ALSA           - bcm2835 ALSA, bcm2835 ALSA - Default Audio Device
      dmix:CARD=ALSA,DEV=0           - bcm2835 ALSA, bcm2835 ALSA - Direct sample mixing device
      dmix:CARD=ALSA,DEV=1           - bcm2835 ALSA, bcm2835 IEC958/HDMI - Direct sample mixing device
      dsnoop:CARD=ALSA,DEV=0         - bcm2835 ALSA, bcm2835 ALSA - Direct sample snooping device
      dsnoop:CARD=ALSA,DEV=1         - bcm2835 ALSA, bcm2835 IEC958/HDMI - Direct sample snooping device
      hw:CARD=ALSA,DEV=0             - bcm2835 ALSA, bcm2835 ALSA - Direct hardware device without any conversions
      hw:CARD=ALSA,DEV=1             - bcm2835 ALSA, bcm2835 IEC958/HDMI - Direct hardware device without any conversions
      plughw:CARD=ALSA,DEV=0         - bcm2835 ALSA, bcm2835 ALSA - Hardware device with all software conversions
      plughw:CARD=ALSA,DEV=1         - bcm2835 ALSA, bcm2835 IEC958/HDMI - Hardware device with all software conversions
      default:CARD=sndrpihifiberry   - snd_rpi_hifiberry_dac,  - Default Audio Device
      sysdefault:CARD=sndrpihifiberry - snd_rpi_hifiberry_dac,  - Default Audio Device
      dmix:CARD=sndrpihifiberry,DEV=0 - snd_rpi_hifiberry_dac,  - Direct sample mixing device
      dsnoop:CARD=sndrpihifiberry,DEV=0 - snd_rpi_hifiberry_dac,  - Direct sample snooping device
      hw:CARD=sndrpihifiberry,DEV=0  - snd_rpi_hifiberry_dac,  - Direct hardware device without any conversions
      plughw:CARD=sndrpihifiberry,DEV=0 - snd_rpi_hifiberry_dac,  - Hardware device with all software conversions
    
     
    
    #### SHAIRPORT VERSION ####
    2.8.0-openssl-Avahi-ALSA-soxr
     
    
    #### OUTPUT SOUND DETAILS CARD 0 ####
    access: MMAP_INTERLEAVED
    format: S16_LE
    subformat: STD
    channels: 2
    rate: 44100 (44100/1)
    period_size: 884
    buffer_size: 3536
     
    
    #### OUTPUT SOUND DETAILS CARD 1 ####
    closed
    

    Best regards

    15. May 2017 at 23:49 #28869

    Hi again Mohammad,

    My bad.
    I had “-o hw:0 -V Digital” – I don’t remember where I found this settings, while I was trying to fix the initial volume problem – I just changed it to “-V Digital” only and now it’s working perfectly.

    Thanks anyway 😉
    Best regards,

    B.

    16. May 2017 at 10:16 #28872

    Hi ParbeWipar,

    Good to know that your problem has been solved. If you have further questions, you are very welcomed to post it on the forum.

    Best Regards,
    Mohammad Mbydeen

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)

You must be logged in to reply to this topic.

Register here