[SOLVED] Max2Play – Kodi and Digi+ S/PDIF out

Max2Play Home 2016 (en) Forums Max2Play on Raspberry PI [SOLVED] Max2Play – Kodi and Digi+ S/PDIF out

This topic contains 3 replies, has 2 voices, and was last updated by  Heiner Moderator 10 months, 1 week ago.

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
  • 18. November 2016 at 0:51 #23952

    Dear all,

    first of all I would like to say thanks to Christoph, Max2Play is perfect combination for audio and video home center.
    I started it use like Squeezebox Server only (like a Sonos) long time ago. A few months back I bought new Pi3 and HiFiBerry Digi+.
    Squeezebox Server works perfect with this card over S/PDIF, bud I have a problem with S/PDIF output in Kodi.
    I cant get out any sound to my amp.

    I would like to ask you, if it is only my problem, or what can I do for solve this problem?

    Thank you so much for any info what I can get.

    Regards,

    Vanda

    23. November 2016 at 17:33 #24138

    Hi Vanda,
    Please check which audio output is selected in Kodi and which ones are available. You can find the output options under System -> Settings -> System -> Audio Output -> Audio Output Device

    13. December 2016 at 0:46 #24812

    Hi Heiner,

    sorry for my delay with answer, but I tried everithing, but without solution.

    I have only this options:

    null

    Dou you have some ideas, how to fix it, please?

    Best Regards,

    Vanda

    • This reply was modified 10 months, 1 week ago by  Vanda.
    14. December 2016 at 17:07 #24894

    Hi Vanda,
    Yep, the fix is the same as with IQaudIO cards: You need to deactivate the built-in audio of the Pi in the Raspberry Settings: https://www.max2play.com/en/wiki/sound-card-output-with-kodi/
    This way, the Digi+ output is bumped up into the Kodi selection under the aforementioned settings page of Kodi.

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)

You must be logged in to reply to this topic.

Register here