Squeezelight startet nicht

Max2Play Home 2016 (en) Forums Max2Play on Raspberry PI Squeezelight startet nicht

This topic contains 3 replies, has 3 voices, and was last updated by  Maximilian premium 1 year, 1 month ago.

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
  • 4. November 2015 at 16:40 #16774

    Hallo,
    bei mir startet leider Squeezelight nicht.

    es kommt folgenede Meldung:
    Versucht zu starten … NICHT Erfolgreich Hier klicken für weitere Informationen
    [09:16:34.510932] test_open:294 playback open error: Invalid argument
    [09:16:34.511317] output_init_common:381 unable to open output device

    Hat jemand eine Idee?

    LG mabmbi

    4. November 2015 at 17:56 #16776

    Hi mbambi,
    Are you using a Raspberry Pi 2 with a new Max2Play image? Because then it should run automatically from the start. If so, what configurations did you make and what periphery did you connect?

    4. November 2015 at 18:53 #16779

    I bought the package from you last week and I think it’s a PI 2. It should start automatically but it didn’t. I’ve connected the small display and HDMI for audio out!

    6. November 2015 at 16:19 #16796

    Hi mbambi,

    you could try out the following steps:

    In the M2P interface, enter the “Raspberry Settings” menu and check whether your soundcard is set correctly. If not, change it, reboot and try again. The sound card should also be selected in “Audioplayer” -> Squeezelite -> Advanced settings.

    Make sure to stop KODI and Shairport before starting a Squeezelite Player. If it makes sense for your setup, disable “Autostart” for KODI and Shairport to prevent this issue in the first place.

    Best regards

    Maximilian from Max2Play

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)

You must be logged in to reply to this topic.

Register here