RPI3/Digi+ WiFi not connecting

This topic contains 1 reply, has 2 voices, and was last updated by  Heiner premium 6 months, 4 weeks ago.

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
  • 25. March 2016 at 18:37 #19463


    I’ve installed the max2play image with squeezebox server on the RPI3/Digi+ but have been unable to connect via wifi. On the max2paly “control panel” under the WIFI/LAN tab it says “no network found”. I have tried to connect with and without WPS enabled multiple times along with resetting router/modem but with no luck thus far.

    Here’s the message displayed:

    Status: WiFi USB adapter status is not active. WiFi connection status is not active

    Any help will be appreciated.

    1. April 2016 at 15:00 #19569

    Hi sonicboom,
    First of all, the WPS feature does not work with the RPi3, yet. Also, the Digi+ is not yet fully compatible the RPi3 (https://www.hifiberry.com/2016/03/important-news-on-compatibility-with-the-raspberry-pi-3/).
    However, you should automatically see the WiFi adapter recognized after the first boot of the system. You can also look into the Debug Info on the WiFi/LAN menu and see if there is a paragraph called “wlan0”, which should automatically appear with the RPi3 and our Jessie-based image (please use the Jessie-based image, if you do not already). Also, please try booting the system without any USB periphery, especially no WiFi-Stick.

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)

You must be logged in to reply to this topic.

Register here