raspiaudio sound card for the whole RPi family.

Max2Play Home 2016 (en) Forums General Questions on Hardware and Max2Play Versions raspiaudio sound card for the whole RPi family.

This topic contains 10 replies, has 2 voices, and was last updated by  yakelkun 5 days, 12 hours ago.

Viewing 11 posts - 1 through 11 (of 11 total)
  • 8. June 2017 at 18:48 #29425

    Hello,

    I recently purchased a raspiaudio hat :

    It work flawlessly, you just have to select Hifiberry (A/B) reboot and you are ready to rock.

    I Use it on a RPi Zero W.

    My only concern is about software volume that it doesn’t handle.

    There is some workaround for majority of Pi Zero Hat card like :

    I tried it but it doesn’t see to work.

    Can you help me about it please ?

    12. June 2017 at 11:33 #29498

    Hi yakelkun,

    You did not link to anything, could you tell us what workaround you mean?

    12. June 2017 at 11:39 #29500

    Sorry bad cut and ^paste

    15. June 2017 at 18:46 #29545

    Hi yakelkun,

    I still cannot see a link in your post. You can just paste it directly in your post.

    Nonetheless, what have you tried so far and what were the results? Also, where did you find the solution?

    15. June 2017 at 19:32 #29548

    The raspiaudio hat :
    raspiaudio

    The trick to get soft volume control that doesn’t work aleas :
    hifiberry soft volume control

    Resume:
    The raspiaudio Hat works flawlessly with a RPi Zero W. It work like a Hifiberry clone.

    Only drawback, that is also true for majority of Pi Hat no native soft volume control. Lots of user found several ways to get it modifying the RPi config like the link I gave but it doesn’t seems to work with M2P…

    note: thank you for your support.

    15. June 2017 at 19:34 #29549

    links…working

    • This reply was modified 1 week, 5 days ago by  yakelkun.
    15. June 2017 at 23:56 #29555

    Another try..
    soft vol

    but unsuccessfull…

    • This reply was modified 1 week, 1 day ago by  yakelkun.
    22. June 2017 at 10:31 #29670

    Okay, now I can see your link!

    So you tried this tutorial. Where did you first encounter problems? What error messages did you receive during your try? How far did you get?

    22. June 2017 at 10:55 #29675

    I got no error messages triying it… but aleas no result at all… (even after rebooting)

    22. June 2017 at 11:39 #29676

    I would recommend you try contacting the manufacturer of your sound card and inquire whether such an implementation would be possible with the card and what it would take as we are not intimately familiar with the product.

    22. June 2017 at 11:46 #29677

    The card is a similar (not to say a clone) to hifiberry hat…

    Hifiberry officially dosen’t support this function (marketing positionning) but the community was quick to find a way to make it work…

    I’ll try with another distribution to check if it works and let you know.

Viewing 11 posts - 1 through 11 (of 11 total)

You must be logged in to reply to this topic.

Register here