RaspDAC display misbehavior with Max2Play V2.46

Max2Play Home 2016 (en) Forums Max2Play on Raspberry PI RaspDAC display misbehavior with Max2Play V2.46

This topic contains 5 replies, has 2 voices, and was last updated by  Heiner Moderator 1 year, 1 month ago.

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
  • 24. April 2018 at 21:36 #35322

    Sir,
    I recently updated my RaspDAC from V2.45 to V2.46. When using the device all seems well with the OLED display for about 7 minutes. At that point the display doesn’t refresh / cycle properly. The last character displayed on the top display line changes into random looking characters that change slowly. The bottom display line seems frozen. Nothing short of a cold boot will clear the problem. After ~7min, the display freeze re-occurs. I have installed the current beta Max2Play version (Beta-180411) and reinstalled the OLED display software. The correct I.P. & MAC addresses show at the end of the display install. I have also tried updating all packages without solving the display problem. Box worked fine under V2.45.
    Thanks for any help in advance.

    14. Mai 2018 at 16:30 #35679

    Hi NeilH,

    Thanks for the info and sorry about the late response. I will look into this personally and see if there is a possible bug.

    14. Mai 2018 at 18:57 #35682

    Sir, here is more information from my testing.
    RasPi OLED Display Broken. After a short period, displays garbage characters.

    Max2Play Version 2.46
    Max2Play Version Beta-180411 Raspberry PI 3

    #### KERNEL #### Linux max2playDavid 4.9.39-v7+ #1020 SMP Sat Jul 22 14:21:01 BST 2017 armv7l GNU/Linux

    #### LINUX-VERSION ####
    Distributor ID: Raspbian
    Description: Raspbian GNU/Linux 8.0 (jessie)
    Release: 8.0
    Codename: jessie

    #############################################################################################
    RasPi OLED Display working, CEC not working. ALL tests on the same hardware.

    TestM2Play V2.45-Stretch
    #### KERNEL ####
    Linux TestM2play 4.14.24-v7+ #1097 SMP Mon Mar 5 16:42:05 GMT 2018 armv7l GNU/Linux

    #### LINUX-VERSION ####
    Distributor ID: Raspbian
    Description: Raspbian GNU/Linux 9.3 (stretch)
    Release: 9.3
    Codename: stretch

    ###############################################################################################
    RasPi OLED Display working, CEC STILL not working. ALL tests on the same hardware.
    #### KERNEL ####
    Linux TestM2play 4.14.39-v7+ #1112 SMP Sat May 5 12:01:33 BST 2018 armv7l GNU/Linux

    #### LINUX-VERSION ####
    Distributor ID: Raspbian
    Description: Raspbian GNU/Linux 9.4 (stretch)
    Release: 9.4
    Codename: stretch

    15. Mai 2018 at 14:01 #35697

    Hi Neil,

    Thanks for the update.

    Does that mean you do not have any issues with the display under Stretch anymore?

    15. Mai 2018 at 15:43 #35699

    Dear Sir,
    My RasPi OLED Is working under V2.46-Stretch. However, CEC under Jivelite now claims to install properly but doesn’t activate. No errors shown. No control either. This is on all same hardware that was working for me under V2.45-Jesse.

    Thanks
    Neil

    15. Mai 2018 at 16:01 #35704

    Hi Neil,

    Thanks for lettings us know.

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)

You must be logged in to reply to this topic.

Register here