Problems when installing spotify connect

Max2Play Home 2016 (en) Forums Max2Play Add-ons Problems when installing spotify connect

This topic contains 5 replies, has 2 voices, and was last updated by  Heiner Moderator 1 month, 1 week ago.

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
  • 10. September 2017 at 8:19 #31234

    When saving settings for spotify connect it automatically adds text in the “command line options” and keeps getting me errors when trying to start spotify connect service, I have tried to install a fresh image of max2play but the same problem appears again and again. See debug information below:

    #### Librespot Output ####
    /bin/bash: Albin –device plug:equalAlbin: command not found

    #### Librespot Command Line Options ####
    error: Required option ‘name’ missing.
    Usage: /opt/spotifyconnect/librespot [options]

    Options:
    -c, –cache CACHE Path to a directory where files will be cached.
    –disable-audio-cache
    Disable caching of the audio data.
    -n, –name NAME Device name
    -b, –bitrate BITRATE
    Bitrate (96, 160 or 320). Defaults to 160
    –onstart PROGRAM
    Run PROGRAM when playback is about to begin.
    –onstop PROGRAM
    Run PROGRAM when playback has ended.
    -v, –verbose Enable verbose output
    -u, –username USERNAME
    Username to sign in with
    -p, –password PASSWORD
    Password
    –disable-discovery
    Disable discovery mode
    –backend BACKEND
    Audio backend to use. Use ‘?’ to list options
    –device DEVICE Audio device to use. Use ‘?’ to list options
    –mixer MIXER Mixer to use

    11. September 2017 at 16:04 #31263

    Hi Nils,

    That’s just the device name for recognition, it should change the player’s behaviour whatsoever.
    You can leave the default inputs as they are and just select the correct output device to get started.

    After the normal installation and input of your premium login, what does the plugin do and does the player show up in your Spotify app? It should show up with the given name of your device (default “max2play”) which is what the error message is about.

    11. September 2017 at 19:28 #31275

    Hello Heiner

    Thank you for the prompt reply, im still having issues though…

    Im getting this:

    /bin/bash: Albin –device plug:equalAlbin: command not found

    #### Librespot Command Line Options ####
    error: Required option ‘name’ missing.
    Usage: /opt/spotifyconnect/librespot [options]

    Options:
    -c, –cache CACHE Path to a directory where files will be cached.
    –disable-audio-cache
    Disable caching of the audio data.
    -n, –name NAME Device name
    -b, –bitrate BITRATE
    Bitrate (96, 160 or 320). Defaults to 160
    –onstart PROGRAM
    Run PROGRAM when playback is about to begin.
    –onstop PROGRAM
    Run PROGRAM when playback has ended.
    -v, –verbose Enable verbose output
    -u, –username USERNAME
    Username to sign in with
    -p, –password PASSWORD
    Password
    –disable-discovery
    Disable discovery mode
    –backend BACKEND
    Audio backend to use. Use ‘?’ to list options
    –device DEVICE Audio device to use. Use ‘?’ to list options
    –mixer MIXER Mixer to use

    And this:

    #### Librespot Output ####
    error: Option ‘password’ given more than once.
    Usage: /opt/spotifyconnect/librespot [options]

    Options:
    -c, –cache CACHE Path to a directory where files will be cached.
    –disable-audio-cache
    Disable caching of the audio data.
    -n, –name NAME Device name
    -b, –bitrate BITRATE
    Bitrate (96, 160 or 320). Defaults to 160
    –onstart PROGRAM
    Run PROGRAM when playback is about to begin.
    –onstop PROGRAM
    Run PROGRAM when playback has ended.
    -v, –verbose Enable verbose output
    -u, –username USERNAME
    Username to sign in with
    -p, –password PASSWORD
    Password
    –disable-discovery
    Disable discovery mode
    –backend BACKEND
    Audio backend to use. Use ‘?’ to list options
    –device DEVICE Audio device to use. Use ‘?’ to list options
    –mixer MIXER Mixer to use

    12. September 2017 at 9:46 #31285

    Hi Nils,

    I tried to recreate your issue with a new install of the plugin but did encounter it.

    Based on your debug, you might have entered something in the wrong field. Make sure to leave command line options blank and only enter your password and login of Spotify Premium.

    Please click the reinstall button on Spotify Connect and reenter your login credentials afterwards.

    Also make sure your premium account with Spotify is active at the time of login.

    12. September 2017 at 20:03 #31294

    Thank you Heiner!

    I think I now what the problem was, I was trying to configure multiroom players with the settings for single room player… Now I have set up a squeezebox server and I have configured my two players with spotify connect but only one of them shows up as available units in my spotify app, I can reach them both from the squeezebox server and they are both working very nice but only one of them is available though the spotify application?

    13. September 2017 at 9:59 #31298

    Hi Nils,

    Multiroom Spotify works different from our Spotify Connect Plugin. The Spotify Connect Plugin only works individually, whereas the Spotty plugin for the Squeezebox Server lets you synchronize streams and play to different players. Here’s how you set it up: https://www.max2play.com/en/how-tos/howto-spotify/

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)

You must be logged in to reply to this topic.

Register here