Pi3 Wifi keeps dropping/losing Max2play

Max2Play Home 2016 (en) Forums Max2Play as Squeezebox (Player / Server) Pi3 Wifi keeps dropping/losing Max2play

This topic contains 4 replies, has 2 voices, and was last updated by  Fredly 3 months, 1 week ago.

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
  • 13. August 2016 at 14:54 #22247

    Man this is frustrating! ­čÖü

    I have a Pi3, latest build, 32GD SD Card (formatted to FAT32) and am using Wifi.

    All is good and after 1/2hr or so, I loose Wifi/Max2play disappears.

    After that Max2play does not boot (the image is corrupt or the card is full)

    I have ensured I am expanding the files system, but do get an error doing this from Max2play, so think that may be the issue.

    I have been working on this problem for more than a month, have tried multiple settings and I continue to get the same thing each time.

    (I have configured several Pi2s with a Wifi dongle and NEVER had this problem)

    ANY ideas suggestions would be very much appreciated

    19. August 2016 at 14:29 #22345

    Hello Fredly,

    Which power supply did you use?

    21. August 2016 at 20:57 #22384

    Thanx Christoph for getting back to me, I was giving up hope.

    I use a fairly good Power Supply that is available locally, it can be found here.

    Micro-USB Power supply – 2000mA, 5V – UL Listed

    Again, I have a lot of experience with setting these Pi’s up with Max2play, so this is VERY frustrating.

    Is there a log file that would assist me in figuring this issue out? Just Curious.

    Fredly in Canada

    22. August 2016 at 14:43 #22405

    Hello Fredly,

    Please use not less than 2500mA. The wifi dongle need additional power.

    22. August 2016 at 23:02 #22430

    Thanx Christoph but…I’m not using a wifi dongle, but rather the internal wifi in the Pi3.

    And….when I did several setups a few months back, with Wifi Dongle and a Pi2, the above Power Supply worked just fine.

    So…I still need a more powerful power supply if I use the internal wifi of the Pi3?

    Again, is there a debug log that I can review after the crash to see/diagnose exactly why it crashed?

    Thanx so much for your help and any additional guidance you can provide me, to stop this silly thing from happening.

    Fred in Canada

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)

You must be logged in to reply to this topic.

Register here