no sound

This topic contains 2 replies, has 3 voices, and was last updated by  Heiner Moderator 1 week, 3 days ago.

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
  • 9. August 2019 at 15:29 #46735

    I am trying to use max2play with my SQB duet and a PI with a HifiBerry. It worked a year ago without any problems but after updating no more.
    oIn the audioplayer I seke mehelpcted the sysdefault audiocard, it gave after a reboot the 96% volumesetting but in the hifiberry tab stayed 0%.
    Maybe somebody recognizes this problem and can help?

    The debug info from audioplayer:
    #### SQUEEZELITE VERSION ####
    Squeezelite v1.8, Copyright 2012-2015 Adrian Smith.

    #### SQUEEZELITE BUILDOPTIONS ####
    Build options: LINUX ALSA EVENTFD RESAMPLE FFMPEG VISEXPORT DSD

    #### AUDIOPLAYER CONFIG ####
    ### Configuration of Audioplayers
    SQUEEZELITE_PARAMETER=-o sysdefault:CARD=sndrpihifiberry -a 80:4::
    SQUEEZESLAVE_PARAMETER=-n plugequal
    SHAIRPORT_PARAMETER=-d default:CARD=sndrpihifiberry
    USE_USB_DAC=0
    USE_EQUALIZER=1
    SYSTEM_USER=pi

    #### SQUEEZELITE -l ####
    Output devices:
    null – Discard all samples (playback) or generate zero samples (capture)
    plugequal – Equalizer for plughw:0,0
    bluetoothspeaker – Max2Play bluetooth speaker
    default:CARD=sndrpihifiberry – snd_rpi_hifiberry_dac, – Default Audio Device
    sysdefault:CARD=sndrpihifiberry – snd_rpi_hifiberry_dac, – Default Audio Device

    #### SHAIRPORT (SYNC) VERSION ####
    2.2.3-openssl-Avahi-ALSA-soxr

    #### OUTPUT SOUND DETAILS CARD 0 ####
    access: RW_INTERLEAVED
    format: S32_LE
    subformat: STD
    channels: 2
    rate: 44100 (44100/1)
    period_size: 882
    buffer_size: 3528

    #### OUTPUT SOUND DETAILS CARD 1 ####

    THE DEBUGINFO from SQBserver:
    Slim::Networking::Discovery::Players::_players_error (146) Unable to get players: Connect timed out:
    [19-08-09 15:09:31.0084] Slim::Networking::Discovery::Players::_players_error (146) Unable to get players: Connect timed out:
    [19-08-09 15:10:07.0072] Slim::Networking::Discovery::Players::_players_error (146) Unable to get players: Connect timed out: Resource temporarily unavailable

    #### PERL VERSION ####
    v5.14.2

    #### SQUEEZEBOXSERVER PERL VERSION FOUND ####
    5.14

    THE log info from LMS:
    [19-08-09 15:02:59.2973] Slim::Networking::Discovery::Players::_players_error (146) Unable to get players: Connect timed out:
    [19-08-09 15:03:30.0108] Slim::Networking::Discovery::Players::_players_error (146) Unable to get players: Connect timed out:
    [19-08-09 15:04:06.0099] Slim::Networking::Discovery::Players::_players_error (146) Unable to get players: Connect timed out:
    [19-08-09 15:04:42.0508] Slim::Networking::Discovery::Players::_players_error (146) Unable to get players: Connect timed out:
    [19-08-09 15:05:54.0071] Slim::Networking::Discovery::Players::_players_error (146) Unable to get players: Connect timed out:
    [19-08-09 15:07:07.0073] Slim::Networking::Discovery::Players::_players_error (146) Unable to get players: Connect timed out:
    [19-08-09 15:07:43.0099] Slim::Networking::Discovery::Players::_players_error (146) Unable to get players: Connect timed out:
    [19-08-09 15:08:43.0093] Slim::Networking::Discovery::Players::_players_error (146) Unable to get players: Connect timed out:
    [19-08-09 15:08:54.0094] Slim::Networking::Discovery::Players::_players_error (146) Unable to get players: Connect timed out:

    12. August 2019 at 1:27 #46747

    Hi Bobw

    [19-08-09 15:02:59.2973] Slim::Networking::Discovery::Players::_players_error (146) Unable to get players: Connect timed out:
    [19-08-09 15:03:30.0108] Slim::Networking::Discovery::Players::_players_error (146) Unable to get players: Connect timed out:
    [19-08-09 15:04:06.0099] Slim::Networking::Discovery::Players::_players_error (146) Unable to get players: Connect timed out:
    [19-08-09 15:04:42.0508] Slim::Networking::Discovery::Players::_players_error (146) Unable to get players: Connect timed out:
    [19-08-09 15:05:54.0071] Slim::Networking::Discovery::Players::_players_error (146) Unable to get players: Connect timed out:
    [19-08-09 15:07:07.0073] Slim::Networking::Discovery::Players::_players_error (146) Unable to get players: Connect timed out:
    [19-08-09 15:07:43.0099] Slim::Networking::Discovery::Players::_players_error (146) Unable to get players: Connect timed out:
    [19-08-09 15:08:43.0093] Slim::Networking::Discovery::Players::_players_error (146) Unable to get players: Connect timed out:
    [19-08-09 15:08:54.0094] Slim::Networking::Discovery::Players::_players_error (146) Unable to get players: Connect timed out:

    One of the main reasons for this time out is normally that your router is under attack from hackers outside your local network:

    Have you turned on the firewall on your router?
    If you have port forwarded nr. 9000 and/9090 turn it off (delete)
    Are you running any plugins in Logitech Media Server that needs access to the internet ( like Spotify)
    – if yes turn them off one by one and reboot rms and check afterwards in lms log if the issues sill exist (after every plug in you turn off)

    Let me hear if this solved your problem

    12. August 2019 at 11:01 #46753

    Hi Bob,

    The line usually means that your players aren’t up in the network yet while the server is already scanning. It just means your player is not found.

    However, you say your sound card is at 0%. That means it’s not successfully recognized by the system. Check the HiFiBerry plugin again, select „none“, reboot, reselect your sound card and reboot.

    Also, please clarify this line: oIn the audioplayer I seke mehelpcted the sysdefault audiocard,

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)

You must be logged in to reply to this topic.

Register here