No internet access over wifi

Max2Play Home 2016 (en) Forums Max2Play on Raspberry PI No internet access over wifi

This topic contains 1 reply, has 2 voices, and was last updated by  Heiner Moderator 2 days, 19 hours ago.

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
  • 6. Dezember 2018 at 12:46 #42572

    I’ve been using Max2Play for a while and it’s been pretty reliable recently but for the last few days it’s saying there is no internet connection over wifi.
    If I connect a network cable it can access the internet.

    I don’t believe anything has changed about our wifi/internet at home recently and I only ran an upgrade on max2play in an effort to get it working again.
    I’ve rebooted numerous times, reconnected it to the wifi, made sure accesspoint mode is unticked with no change.

    This is the debug info from the wifi/lan page

    eth0 Link encap:Ethernet HWaddr b8:27:eb:a3:96:f4
    UP BROADCAST MULTICAST MTU:1500 Metric:1
    RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
    TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
    collisions:0 txqueuelen:1000
    RX bytes:0 (0.0 B) TX bytes:0 (0.0 B)

    lo Link encap:Local Loopback
    inet addr:127.0.0.1 Mask:255.0.0.0
    UP LOOPBACK RUNNING MTU:65536 Metric:1
    RX packets:1285 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
    TX packets:1285 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
    collisions:0 txqueuelen:1
    RX bytes:102883 (100.4 KiB) TX bytes:102883 (100.4 KiB)

    wlan0 Link encap:Ethernet HWaddr 00:19:86:81:1b:ed
    inet addr:192.168.1.112 Bcast:192.168.1.255 Mask:255.255.255.0
    UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
    RX packets:1282 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
    TX packets:652 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
    collisions:0 txqueuelen:1000
    RX bytes:300321 (293.2 KiB) TX bytes:466356 (455.4 KiB)

    ### WLAN ###
    wlan0 IEEE 802.11 ESSID:“TNCAP54C1E9″
    Mode:Managed Frequency:2.462 GHz Access Point: C4:EA:1D:54:C1:E9
    Bit Rate=39 Mb/s Tx-Power=20 dBm
    Retry short limit:7 RTS thr:off Fragment thr:off
    Power Management:off
    Link Quality=70/70 Signal level=-33 dBm
    Rx invalid nwid:0 Rx invalid crypt:0 Rx invalid frag:0
    Tx excessive retries:0 Invalid misc:291 Missed beacon:0

    Any suggestions?

    7. Dezember 2018 at 12:34 #42596

    According to the debug, this might be an issue with your WiFi dongle. Try resetting it if possible.

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)

You must be logged in to reply to this topic.

Register here