MPD not working because of permission issues

Max2Play Home 2016 (en) Forums Max2Play on Raspberry PI MPD not working because of permission issues

This topic contains 5 replies, has 3 voices, and was last updated by  JustBoom Moderator 10 months, 3 weeks ago.

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
  • 16. November 2017 at 20:00 #32505

    Hi guys,

    the default persmissions on the current release (244) are not set correctly and the RADIOs would for example fail to play.
    A chown and an update of the DB seems to fix the issue:

    Under

    /var/lib/mpd/music
    sudo chwon -R mpd:audio RADIO/

    then
    mpc update

    I suspect the same happens also when USB are mounted. Hopefully you can confirm this.

    Hope this helps.

    • This topic was modified 11 months ago by  JustBoom.
    21. November 2017 at 17:24 #32565

    Hi JustBoom,

    Thanks for the heads-up! We definitely test this and let you know whether we can recreate the issue.

    However, as a moderator, we would advise you to post in the specific mod’s forum in order to get a direct response from us and have a more open, direct communication.

    Thank you.

    21. November 2017 at 19:11 #32577

    Hi Heiner,

    sorry about this, what is the mod’s forum? Do I find it here https://www.max2play.com/en/forums/

    Cheers.

    23. November 2017 at 11:46 #32585

    Hi,

    Although default installed radio stations should work, there might be issues when adding new stations. I added the fix to the current Beta and it will also be set automatically in version 2.45.

    Thanks for the report!
    Stefan

    23. November 2017 at 15:14 #32587

    Hi JustBoom,

    Following up on your question: You should find it in the /forums overview. The URL is https://www.max2play.com/en/forums/forum/moderator-forum/

    23. November 2017 at 17:14 #32592

    Gotcha! Will do next time.

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)

You must be logged in to reply to this topic.

Register here