mount problem

This topic contains 3 replies, has 1 voice, and was last updated by  koen 1 year ago.

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
  • 5. November 2015 at 18:45 #16783

    Hello i want to mount my music files to M2P but it will not work.
    Where do i go wrong?

    //192.168.178.110/Share_music /mnt/share/samba cifs user=media,password=123456,sec=ntlm,iocharset=utf8
    //freenas/Share_music /mnt/share/samba cifs user=media,password=123456,sec=ntlm,iocharset=utf8

    //192.168.178.110:/mnt/vol_data/media_dataset/music /mnt/share/nfs nfs
    //freenas:/mnt/vol_data/media_dataset/music /mnt/share/nfs nfs

    6. November 2015 at 16:42 #16797

    I realize now that this post is probably placed in the wrong group. Sorry

    Here some additional info:
    nsf and samba formerly worked fine with Xodi and Squeeze Plug.

    This is how i connect from windows 7 to my music files on Freenas server

    adress bar: \\freenas\Share_music
    User: media
    pass : 123456

    I hope someone can help me.

    8. November 2015 at 1:13 #16809

    Still trying to mount cifs for the use in the Squeezebox server.
    The debug shows me that the mounting succeed.
    Unfortunately when i look in the Squeezebox server there are still no musicfiles.

    tried to completely reinstall still no result.
    Is there somebody here who can help me solve this problem?
    Please do.

    //192.168.178.110/Share_music /mnt/samba cifs user=media,password=123456,sec=ntlm,iocharset=utf8
    //192.168.178.110/Share_music /mnt/mountdir/ cifs user=media,password=123456,sec=ntlm

    #### FILESYSTEM ####
    Filesystem 1K-blocks Used Available Use% Mounted on
    rootfs 3663692 2833008 647452 82% /
    /dev/root 3663692 2833008 647452 82% /
    devtmpfs 470368 0 470368 0% /dev
    tmpfs 94936 368 94568 1% /run
    tmpfs 5120 0 5120 0% /run/lock
    tmpfs 189860 0 189860 0% /run/shm
    /dev/mmcblk0p1 57288 14736 42552 26% /boot
    //192.168.178.110/Share_music 2632750620 2220225748 412524872 85% /mnt/samba
    //192.168.178.110/Share_music 2632750620 2220225748 412524872 85% /mnt/mountdir

    #### LOAD AVERAGE ####
    0.41 0.22 0.09 1/106 3070

    #### KERNEL ####
    Linux max2play 3.18.7-v7+ #755 SMP PREEMPT Thu Feb 12 17:20:48 GMT 2015 armv7l GNU/Linux

    #### LINUX-VERSION ####
    Distributor ID: Debian
    Description: Debian GNU/Linux 7.8 (wheezy)
    Release: 7.8
    Codename: wheezy

    • This reply was modified 1 year, 1 month ago by  koen.
    11. November 2015 at 14:48 #16844

    ok, problem solved.

    Seems to be a hostname problem.
    To solve this i did 2 things:

    1) placed the hostname* in my Freenas “Host name data base”
    2) Changed the name to the correct hostname in my router. (I use a Statische dhcp Lease in my dd-wrt router)

    *M2P Webbrowser: hostname = playername (settings/reboot)

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)

You must be logged in to reply to this topic.

Register here