Max2Play, Home Assistant & TTS

Max2Play Home 2016 (en) Forums Max2Play on Raspberry PI Max2Play, Home Assistant & TTS

This topic contains 4 replies, has 2 voices, and was last updated by  Heiner Moderator 1 month ago.

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
  • 6. September 2017 at 19:14 #31154

    Anyone have this working? I can see the mp3 files from Home Assistant/TTS playing in my LMS browser but I can’t hear the files. Volume is set at max. I tried playing the files in my chrome browser and they work perfectly but no sound when I send the files straight from HASS. Thanks

    12. September 2017 at 9:07 #31284

    Hi Cyn,

    Sorry about the late reply.

    Does a random radio stream or your music play okay? If not, please check your output device selection in the advanced options of Squeezelite.

    12. September 2017 at 18:39 #31293

    Yes, everything plays great from MyMusic and Tidal. From all appearances you would think GoogleTTS is also working…LMS shows the text that I sent over from the raspberry Pi & I see the countdown timer working but I just don’t hear anything. I even copied the file from the pi and put it in MyMusic. I use a USB DAC (Schiit BiFrost) and I am beginning to think there’s a problem decoding the file?

    Any thing you can suggest would be apprciated.
    Thanks

    12. September 2017 at 22:29 #31296

    Finally making progress! I changed audio output from Front, CARD=Device, DEV=0 to just default & it now works. It keeps playing in an unending loop but at least for now I hear the googleTTS message. I also had success on sysdefault, hw & plughw. Is there a guide explaining these options and which one I am suppose to be using? Not clear how to set this up for best stereo performance.
    Thanks for your help.

    13. September 2017 at 10:06 #31299

    Hi Cyn,

    Our default setting is sydefault which is also what we would recommend for stereo performance.

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)

You must be logged in to reply to this topic.

Register here