Max2Play and HDMI ARC on Ikea Uppleva sound system 2.1

Max2Play Home 2016 (en) Forums Max2Play on Raspberry PI Max2Play and HDMI ARC on Ikea Uppleva sound system 2.1

This topic contains 1 reply, has 2 voices, and was last updated by  Christoph premium 3 months, 3 weeks ago.

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
  • 2. August 2016 at 20:24 #21979

    Hello guys,

    I am a enthusiastic user of this software on raspberry pi.

    I have 5 of them connected by bluetooth, usb speakers of hifiberry Digi+.

    I came to buy an uppleva sound system by ikea.
    http://www.ikea.com/cn/en/catalog/categories/departments/living_room/23139/

    and if you want to have an overview of the connections :
    http://res.ikeaddict.com/products/u/uppleva-systeme-audio-__1083443-2_pub/uppleva-systeme-audio-__1083443-2_pub-0.jpg

    You can connect 4 wait in this system :
    – jack
    – rca
    – optical input
    – bluetooth
    – hdmi

    Now for some reasons I would like to use the HDMI to receive music from my Max2play device.
    – jack/rca = sound too weak, even with an external usb audio card
    – optical input : ok but needs a hifiberry digi+ card for each system, and I plan to put 5 at home…
    – bluetooth : would like to keep the ability to connect directly a phone to the system by bluetooth, WAF requirement…

    Now follow me.
    If I connect the sound system to the TV using the ARC HDMI port on the TV => works perfectly, the sound streams from the tv to the sound system

    if I connect the raspberry to the TV by HDMI (itself still connected to sound system) => works perfectly, the sound streams from raspberry, to the tv, to the sound system

    if I connect the rasberry directly to the sound system (through HDMI), it does not work, no sound coming out.
    I tried to boot in this configuration => not working
    I tried to switch from configuration 2 to the target = not working.

    I use a plain vanilla image from the site.

    Do one of your guys see any reasons why the signal coming from the raspberry through HDMI differs from the signal coming from an ARC HDMI port behind a TV ?

    Thanks in advance

    Guigeek

    8. August 2016 at 17:51 #22087

    Hello Guigeek,

    please try to plugging the HDMI-cable into the TV-Input. It should be working. Another problem could be the configuration of the Ikea system itself.

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)

You must be logged in to reply to this topic.

Register here