Jivelite problem

Max2Play Home 2016 (en) Forums Max2Play Add-ons Jivelite problem

This topic contains 8 replies, has 4 voices, and was last updated by  MarioM Moderator 2 weeks, 5 days ago.

Viewing 9 posts - 1 through 9 (of 9 total)
  • 24. Mai 2020 at 4:32 #48839

    I hope someone can help, i have installed and reinstalled many times using different images of the max2play, The squeezebox player starts and i can get music playing fine, however the only way to get jivelite to run is by plugging a keyboard into the pi and typing
    export DISPLAY=:1
    /opt/jivelite/jivelite/bin/jivelite
    Jivelite then starts and works perfectly,

    It does not start again on reboot however and the oly way to start it again is by repeating the above process,
    I have ticked Autostart Jivelite in the web interface and have also tried unticking Autostart Desktop in the settings page,
    When i try to run jivelite via the web interface it says
    Trying to launch … NOT successful Click here to show detailed information
    JiveLite 0.1.0
    Any help would be great
    i have been trying to find a way of adding the text to the boot menu via ssh but so far have been unsuccesfull
    I am running a Pi 2B

    Thanks

    26. Mai 2020 at 15:39 #48862

    Hi s21,

    This might be an issue with the recognition of your screen. Please try connecting the screen before booting and check if the boot sequence is displayed. This should establish the screen so that Jivelite and Kodi can recognize it.

    27. Mai 2020 at 0:37 #48864

    Hi MarioM thanks for your reply
    The screen is connected before boot up, i can see the boot sequence on the screen, runs for 30-40 seconds and then sits on max2play login:

    The max2play web interface works fine as does squeezebox player, just no Jivelite or Desktop starts

    Thanks

    24. Juni 2020 at 13:22 #49082

    Hi s21,

    sorry for the late reply. I totally missed your request. Does the problem still occur?
    If so, please check whether the checkboxes for „Reinitialize Display“ in the Jivelite settings, „LCD as Default Display“ in the RPi Display Settings and „Autostart Dekstop“ in Settings/Reboot are checked.

    12. August 2020 at 15:32 #49553

    Hi,
    I have a newbie question.
    I installed max2play app on my raspberry pi 3b + hfiberry digi. I also installed Squeezebox server which works
    and Jivelite which doesn’t work. Actually, it says on my screen „Status: Jivelite is running with process ID 1374“, but I don’t know how to open it.
    So how to open it, where can I click?
    I watched the video for Jivelite, but there’s „start Jivelite“ button, which I don’t have on my screen.

    12. August 2020 at 17:20 #49555

    Hi BorisTheBlade

    Unfortunately i still cant get jivelite working on my pi2b or pi3b, Though i have had it running on the Pi2b in the past using the older Jessie Lite OS now in the Legacy section (though doesnt support pi3b) Still cant get past the above, I ended up making a new image using PiCorePlayer to check i had everything set up correctly and everything worked first time, including Jivelite on my pi2b and pi3b

    Good luck

    Cheers

    2. September 2020 at 12:04 #49596

    Hi everyone,

    @boristheblade: Does the desktop start if you connect the Pi to a screen via HMDI before booting? If Jivelite’s autostart is activated, it starts automatically after booting. So you probably won’t see the „Start Jivelite“ button, but instead you should see a „Stop Jivelite“ button.

    @s21 Which Max2Play version is running on your Pi 2? Have you already updated the image to the latest version? Do you have the opportunity to test Max2Play with a Pi 3B to rule out that our image has problems with the Pi 2?

    2. Oktober 2020 at 17:29 #49789

    Hey all,
    Jivelite didn’t work properly, so I updated everything on my raspi3 and now m2play says about jivelite:

    Versucht zu starten … NICHT Erfolgreich Hier klicken für weitere Informationen

    JiveLite 0.1.0
    Invalid MIT-MAGIC-COOKIE-1 keyInvalid MIT-MAGIC-COOKIE-1 key

    I tried reset and reinstall, but didn’t work. Any idea, what else to do?

    Sebastian

    6. Oktober 2020 at 13:11 #49797

    Hi Sebastian,

    Unfortunately, we cannot help you specifically, as we do not know what and how you updated your system. I can therefore only recommend you to burn a new image on the SD card and try Jivelite with it again.

Viewing 9 posts - 1 through 9 (of 9 total)

You must be logged in to reply to this topic.

Register here