Reply To: RotaryEncoder on JustboomAmp allways stops and starts songs

Max2Play Home 2016 (en) Forums Max2Play Add-ons RotaryEncoder on JustboomAmp allways stops and starts songs Reply To: RotaryEncoder on JustboomAmp allways stops and starts songs

19. Juni 2019 at 22:37 #45872

I have five of theese decoders and all behave the same. The humidity is below 30% so i do not think this is a mechanical issue. Maybe it is an issue with the justboom amp. The build quality is quite bad, they publish wrong pinouts and their support is horribly slow and clueless.

The description of the mod states that the switch or push button of the rotary encoder should function like a pause / play button. So i expect that pushing the switch pauses the song and after another push it continues where it got paused. If i push the button 30 seconds after the song started i expect after another push the song continues to play from that position. Right now if i push the button the song stops. If i push it again it starts from the begining. Which is clearly wrong.

Turning the decoder changes the volume but also restarts the song. Turning one click further stops the song. One click further restarts the song with changed volume and so on. It behaves the same for the other direction. It seams the program reads the button and the encoder correctly but does not send the right commands to the player. Where is that set or configured?

Does anyone have squeezeplay on max2play v2.48 with this amp working with a rotary encoder?

@max2play support
please post all the necessary/mandatory settings from all the relevant tabs related to the decoder. Maybe something in Raspberry Settings or somewhere else is miconfigured here?