Reply To: [UPDATE BUG FIX] Bluetooth Addon BETA

Max2Play Home 2016 (en) Forums Max2Play Add-ons [UPDATE BUG FIX] Bluetooth Addon BETA Reply To: [UPDATE BUG FIX] Bluetooth Addon BETA

1. April 2018 at 14:18 #34924

Hello again Heiner, no joy I’m afraid 🙁
Here’s the process I followed

Scan for Bluetooth devices

Following Bluetooth Devices found: SoundCore mini 00:E0:4C:E5:94:51: Connect

Connecting to: 00:E0:4C:E5:94:51
Agent registered
Device: SoundCore mini (00:E0:4C:E5:94:51)
Confirm passkey: 691538 (yes/no)? Trusted: 0 -> 1
[00:E0:4C:E5:94:51]
Name: SoundCore mini
Alias: SoundCore mini [rw]
Address: 00:E0:4C:E5:94:51
Icon: audio-card
Class: 0x240404
Paired: 0
Trusted: 1 [rw]
Blocked: 0 [rw]
Connected: 1
UUIDs: []
YOU PROBABLY NEED TO RESTART your AUDIOPLAYER (e.g. Squeezelite) to get it to work with Bluetooth!

Squeezelite Advanced Options edited so that Soundcard Audio Output is: bluetoothspeaker

Debug Information
#### SQUEEZELITE VERSION ####
Squeezelite v1.8, Copyright 2012-2015 Adrian Smith.
#### SQUEEZELITE BUILDOPTIONS ####
Build options: LINUX ALSA EVENTFD RESAMPLE FFMPEG VISEXPORT DSD
#### AUDIOPLAYER CONFIG ####
### Configuration of Audioplayers
SQUEEZELITE_PARAMETER=-o bluetoothspeaker -a 80:4::
SHAIRPORT_PARAMETER=-d bluetoothspeaker
USE_USB_DAC=0
USE_EQUALIZER=0
SYSTEM_USER=pi
GMEDIARENDER_ALSA_DEVICE=plug:plugequal
#### SQUEEZELITE -l ####
Output devices:
null – Discard all samples (playback) or generate zero samples (capture)
plugequal – Equalizer for plughw:0,0
bluetoothspeaker – Max2Play bluetooth speaker
default:CARD=sndrpihifiberry – snd_rpi_hifiberry_amp, – Default Audio Device
sysdefault:CARD=sndrpihifiberry – snd_rpi_hifiberry_amp, – Default Audio Device
default:CARD=ALSA – bcm2835 ALSA, bcm2835 ALSA – Default Audio Device
sysdefault:CARD=ALSA – bcm2835 ALSA, bcm2835 ALSA – Default Audio Device
#### SHAIRPORT (SYNC) VERSION ####
2.2.4-openssl-Avahi-ALSA-soxr
#### OUTPUT SOUND DETAILS CARD 0 ####
closed
#### OUTPUT SOUND DETAILS CARD 1 ####
closed

However I’m unable to restart Squeezelite:
Trying to launch … NOT successful Click here to show detailed information
[13:14:43.538497] test_open:294 playback open error: Input/output error
[13:14:43.538945] output_init_common:381 unable to open output device

Hopefully this may give you a clue as to the problem.

Cheers, Paul

  • This reply was modified 2 years, 8 months ago by  Paden.