Reply To: HifiBerry Digi+ not working

Max2Play Home 2016 (en) Forums Max2Play on Raspberry PI HifiBerry Digi+ not working Reply To: HifiBerry Digi+ not working

11. October 2016 at 11:48 #23373

Yes I did reboot the Raspi.

As I tryed out many things I started again today:

    Downloaded m2p_rpi3_hifiberry_235_wps.img.zip, unpacked and put it on the SD Card
    started the PI
    Settings / Reboot – Expand Filesystem
    Reboot
    Settings / Reboot: Entered License Code, Changed Language to german
    Reboot

Remark: Everything is in english althougt the interface shows that german is selected.

    Menu “HifiBerry” – Selected Digi/Digi+.
    Reboot
    Selected: “Starter: A simple audioplayer for internet radio and local music (mp3)” – Select this setup
    Reboot
    mounted a nfs share with music and changed set up of mpd to the mounted folder

Now I opend a ssh connection to the PI and looked into /var/log/mpd/mpd.log. After stoping and restarting mpd with the webinterface I get the following output:

Oct 11 11:44 : client: [0] closed
Oct 11 11:44 : zeroconf: No global port, disabling zeroconf
Oct 11 11:44 : client: [0] opened from 127.0.0.1:43272
Oct 11 11:44 : alsa_mixer: Failed to read mixer for 'Max2Play ALSA Device': no such mixer control: Digital

aplay -l shows:

**** Liste der Hardware-Geräte (PLAYBACK) ****
Karte 0: ALSA [bcm2835 ALSA], Gerät 0: bcm2835 ALSA [bcm2835 ALSA]
  Sub-Geräte: 8/8
  Sub-Gerät #0: subdevice #0
  Sub-Gerät #1: subdevice #1
  Sub-Gerät #2: subdevice #2
  Sub-Gerät #3: subdevice #3
  Sub-Gerät #4: subdevice #4
  Sub-Gerät #5: subdevice #5
  Sub-Gerät #6: subdevice #6
  Sub-Gerät #7: subdevice #7
Karte 0: ALSA [bcm2835 ALSA], Gerät 1: bcm2835 ALSA [bcm2835 IEC958/HDMI]
  Sub-Geräte: 1/1
  Sub-Gerät #0: subdevice #0
Karte 1: sndrpihifiberry [snd_rpi_hifiberry_digi], Gerät 0: HifiBerry Digi HiFi wm8804-spdif-0 []
  Sub-Geräte: 1/1
  Sub-Gerät #0: subdevice #0

The settings for MPD “Music Player Soundcard Settings” in the Webinterface are:
Sound device: equal – equal
Audio Format: 192000:24:2
Mixer Device: hw:1
Mixer Controler: Digital

Any ideas what’s going wrong here?

Regards
Bernd