Reply To: New install on Ubuntu LTS 14.04, can't see sound cards or LMS web interface

Max2Play Home 2016 (en) Forums Max2Play as Squeezebox (Player / Server) New install on Ubuntu LTS 14.04, can't see sound cards or LMS web interface Reply To: New install on Ubuntu LTS 14.04, can't see sound cards or LMS web interface

21. December 2015 at 18:03 #17430

I spent some time this weekend and found that when it tried to run “squeezelite -l” for the debug screen, it was from /opt/, where my squeezelite was not installed. I copied the binary over and that started to work. As far as the squeezebox server, I think I just installed different versions from the web interface until it worked. Also, the startup scripts were using “sudo -u odroid”, when I had no user named “odroid”. I changed those to my own user name and they worked. These could be improvements for your install script, if this type of use is in scope.

I’ve since bought the premium version and installed multisqueeze. I can’t get multisqueeze to start any of the squeezelite instances from the web interface (can’t find an error message), but I can run the /var/www/max2play/../multisqueeze script successfully. Everything works beautifully.

Also, the shairtunes install caused my sound cards to disappear. After much troubleshooting, I got them to return using this: https://help.ubuntu.com/community/SoundTroubleshootingProcedure#Step_1

One last question: Can I start up more than 6 squeezelite instances? I have 8 zones, and I usually set up 8 squeezelites for music, and 8 more for my doorbell chimes from my home automation system.